0

HP Prime ile Hesap Makineleri Artık Daha Akıllı

hp-prime-hesap-makinesi

Küçüklüğümden beri “Hesap Makinesi” denildiğinde aklıma hemen Blaise Pascal ve abaküsler gelir. Blaise Pascal’ın 19 yaşında aritmetik işlemlerini mekanik olarak yapan bir hesap makinesi icat etmesi beni hep etkilemiştir. Hesap makinelerini de bilgisayarların atası olarak düşünürsek bu bakımdan, bir de proglama dili olarak ilk öğrendiğim dil Pascal olduğundan Blaise Pascal’ın bende ayrı bir yeri vardır.

Bilgisayar bilimcisi Niklaus Wirth Pascal’ı 1970’te yapısal programlamayı derleyiciler için daha kolay işlenir hale getirebilmek amacıyla geliştirmiştir. Adını matematikçi ve düşünür Blaise Pascal’dan alan Pascal, Algol programlama dilinden türemiştir. Kaynak: Wikipedia TR

Özellikle mühendislik eğitimi alan öğrenciler ya da bu alanda çalışan profesyoneller bilimsel hesap makinelerini kullanmayı tercih edebiliyorlar. Basit hesaplamalar için çoğumuz her ne kadar telefonumuzdaki hesap makinelerini kullansak da daha fazlasını isteyen kullanıcılar için bu uygulamalar yetersiz kalabiliyor. HP de grafik tabanlı yeni hesap makinesi HP Prime ile bu açığı kapatmaya aday olmuş durumda. Akıllı cihazlardakine benzer şekilde tasarımı ile de dikkat çeken HP Prime, 3.5 inç büyüklüğünde çoklu dokunmatik renkli ekrana sahip olan bilimsel bir hesap makinesi. Dokunmatik kontrole ek olarak ihtiyaç duyulan fiziksel butonların tamamını da üzerinde içeren HP Prime, aynı zamanda üst orta kısımda bir navigasyon tekerleğine de sahip.

HP’nin yeni cihazı Lityum-iyon pil ile çalışıyor, PC bağlantı kiti ile yeni uygulamalar kurulabiliyor. Cihaz geometri hesaplamalarının sonuçlarını göstermekle yetinmeyip aynı zamanda grafik de çizebiliyor.

hp-prime-hesap-makinesi-renkli-grafik

Sınavlarda bazı öğretmenlerin kopya unsurunu göz önüne alıp öğrencilerin bilimsel hesap makinesi kullanmalarına izin vermediklerini düşünürsek cihazın ne kadar yaygın bir kullanıma kavuşabileceği merak konusu 🙂 Bu örnekte de görüldüğü üzere mobil cihazlar akıllanmaya devam ediyor.

Volkan Sel

Merhaba, Bilişim sektöründe Analist olarak çalışıyorum, aynı zamanda blog yazarıyım. Mobil Uygulamalar, Oyun Tarihi ve Oyun Türleri, Mobil Cihazlar, Dijital Pazarlama, Usability gibi konular ile ilgilenmekteyim.

Bir Cevap Yazın