0

Marvel’s Daredevil 2. Sezon İncelemesi

marvels-daredevil-sezon-2

Marvel sinematik evreni birçok dizi ve film ile devam ederken geçen yıl da Netflix’te yayınlanan Daredevil dizisi ile tanışmıştık. İlk sezonda baş karakterimiz Matt Murdock’un nasıl Daredevil’e dönüştüğünü ve Wilson Fisk ile olan mücadelesini izlemiştik. Dizinin yeni sezonunda ise Punisher ve Elektra da diziye dahil oldular.

Biraz klişe gibi olsa da süper kahraman filmlerinde genelde ilk bölümde (diziyse ilk sezonda) kahramanın kendi güçlerini farkedip ardından kostümünü giymesine kadar olan süreci seviyorum. Daredevil ilk sezonunda da bu kısmı ve bunun yanı sıra aksiyon sahnelerindeki kalitesini çok beğenmiştim. Özellikle Old Boy kalitesindeki koridor dövüş sahnesi unutamadığım sahneler arasında. Gerçek hayatında avukat olan Matt Murdock’un Daredevil olarak da adaleti hala üstün gördüğünü, suçlu insanları öldürmeyerek onları polise teslim etmesiyle görmüştük. Peki 2. sezonda hala aynı Daredevil davranışı mı vardı? Gelin ikinci sezona göz atıp bunu yanıtını arayalım.

Continue Reading

3

Game of Thrones Hakkında Her Şey ve Krallık Soy Ağacı

game-of-thrones-sezon-6

Merakla beklenen Game of Thrones 6. sezon 1. bölümü nihayet yayınlandı ve merakla 2. bölümü beklemeye başladık. İlk bölümün ardından eminim siz de dizinin yeni bölümü ile ilgili incelemeri, eleştirileri okudunuz ya da dinlediniz ve yeni bölüm fragmanlarını izlemeye başladınız. Bolca karakter içeren bu taht oyunları yolculuğunda dizinin sezon araları çok uzun sürdüğünden zaman zaman diyaloglarda geçen isimler için siz de benim gibi “Bu adam kimdi? Hangi ailedendi? Nasıl ölmüştü?” gibi sorular soruyorsanız ve unuttuğunuz önemli noktalar olduğunu düşünüyorsanız Digiturk eDergi Mayıs 2016 sayısında yer alan Game of Thrones Hakkında Her Şey yazı bölümleri imdadımıza yetişiyor 🙂

Derginin bu sayısında ilk 5 sezonun önemli olaylarına dair kısa bir özet yer alıyor. Böylece o sezon ne olmuştu konularını hatırlamış oluyoruz. Soy ağacına benzer bir yapıda hanedanlıklara ve bu hanedanlıkların üyelerine yer verildiği sayfaları bilgilendirici buldum. Sade bir sayfa düzeninde anlatılan bu bölüm sayesinde unuttuğum karakterleri tekrar hatırladım diyebilirim.

Continue Reading

0

Netmarble ve Gram Games ile Mobil Oyun Sektörü Sohbeti

mobil-oyun-sektoru-videolar

Turkcell Dergilik uygulaması üzerinden Chip dergisini aylık olarak takip ediyorum. Önceki aylarda dergideki canlı yayın bölümünü kaçırdığımı bu ay farkettim ve hemen CHIP Tech-Talk Arşiv sayfasında önceki günlerde yayınlanmış videolara bir göz atayım dedim. Bu yayınlar arasında ilk ilgimi çeken videolar birkaç ay önce yayınlanan Netmarble ve Gram Games mobil oyun firmalarının videoları oldu. İzledikten sonra da hemen paylaşmak istedim.

Mobil oyun sektörü mercek altında! başlığıyla yayınlanan videoda Netmarble Türkiye’nin Mobil ve Medya Direktörü Aras Şenyüz ile mobil oyun sektörünün geçmişi, bugünü ve yarını üzerine keyifli bir sohbet gerçekleşiyor. Bu sohbet sırasında eskiden mobil oyun dünyasına Asya ve Batı olarak bakıldığında, Batı’da daha çok İnternet erişimi gerektirmeden oynanabilen Puzzle türündeki oyunlar tercih edilirken; Asya’da ise RPG oyunların tercih edildiğine değiniyor Aras Şenyüz. Ancak günümüzde ise bu durumun değiştiğini, Batı’nın da artık RPG oyunlar oynadığını ekliyor Aras Şenyüz. Günümüzde özellikle strateji oyunları çok ön planda ve klan/grup kurma mekanikleri oyunlara entegre edilmeye çalışılıyor diyor.

Continue Reading

0

Vahşi Batı Müzikleri Red Dead Redemption’da Dinlenir

red-dead-redemption-musics

“Red Dead Redemption 2 Geliyor” haberleri ortalıkta dolaşırken oyunun hikayesinin ve oynanış dinamiklerinin yanı sıra muhteşem müziklerini bir kez daha hatırlamakta fayda var diye düşünüyorum.

Siz de Pazar sabahları Vahşi Batı Kovboy temalı filmleri izlemeyi sevenlerdenseniz İyi, Kötü ve Çirkin (The Good The Bad And The Ugly) gibi müzikleriyle de efsane olmuş filmleri bilirsiniz. Bir oyun hem böyle bir film tadını veriyor hem de müzikleriyle beğenileri topluyorsa, üstelik bu oyun Rockstar Games tarafından yapılmışsa bu müzikler de tekrar tekrar dinlenir 🙂

Continue Reading

1

Oyuncu Bilgisayarı Nasıl Toplanır ve Hangi Parçalar Önemlidir?

oyuncu-bilgisayari-toplama

Bloğumda mümkün olduğunca oyun dünyasında önemli gördüğüm oyunlara yer vermeye çalışıyorum, hatta bunun için Efsane Oyunlar adında bir sayfa da hazırlamıştım. Bu efsane oyunlar arasına The Witcher 3, Far Cry Primal, GTA 5 gibi yakın zamanlarda çıkmış ancak çok yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyan oyunlar da girecek. Konsolların mevcut donanımları 1080p çözünürlük sunmakta zorlanırken ve yeni nesil oyuncuların en az 60 FPS gibi tartışmaları sürerken konsoldan umduğu grafikleri bulamayan ya da halihazırda PC oyuncusu olan oyuncuların Giriş, Orta ya da Yüksek Seviyede modern oyuncu bilgisayarlarına terfi etme istekleri oluyor. Aslında bu konuda hem yazılı hem de videolu çözümler sunan birçok Türkçe site de bulunmakta. Yazının devamında bunlara da yer vereceğim.

Bir oyuncu bilgisayarı nasıl olmalı? Nelere dikkat etmeli? E-spor oyunları farklı bir kategoride olduğundan bunu bir kenara bırakarak aşağıdaki adımlara dikkat ettiğiniz sürece beklentiniz karşılanacaktır. Ufak bir hatırlatma yaparak oyunlarda akıcılık için en az 30 fps’yi yakalamak gerektiğini hatırlatalım. Hatta First Person Shooter oyunlar için min 50 fps değerleri akıcılık için önemli.

  • Sanılanın aksine 1. önceliğiniz işlemci değil; ekran kartı olmalıdır. Yani en büyük bütçenizi yeni modern ekran kartlarına ayırmanız gerekiyor.
  • 8 GB DDR Ramler giriş seviyesi olarak kabul ediliyor diyebiliriz. En az 2 adet * 8 GB yani toplamda 16 GB DDR4 RAM almanız iyi bir performans sağlayacaktır. Tabii bütçenize göre ve anakart desteğine göre bunu artırabilirsiniz.
  • Intel işlemci tercih edecekseniz artık Skylake işlemciler ilk tercihiniz olmalı. Bu işlemcilerde “K” yazmayanlarda overclock yapılamadığını hatırlatalım, her zaman yapılması gerekmez ama bir hatırlatma olarak belirtelim.
  • Kasa ve Güç Kaynağı genelde çok para vermek istemediğimiz bileşenler olur; ancak en az 500 Watt ya da 750 Watt gücündeki güç kaynağı ve iyi bir kasaya güzel bir bütçe ayırmanız gerekmektedir.
  • Anakart zaten olmazsa olmaz parçamız. Ekran kartına ve işlemciye karar verdikten sonra bunlara uygun bir anakart seçmek gerekiyor. MSI Pro Gaming serileri genelde tavsiyedir.
  • 1080p oynatan monitore ihtiyacımız olacak bir de. 4K henüz çok yaygın olmadığından şimdilik 1080p çözünürlük düşünülebilir.
  • Aşağıda paylaşacağım sistem toplamalarda SSD ve HDD kullanımının bir arada olduğunu göreceksiniz. SSDler çok daha iyi performans sunmakta ancak çok yüksek kapasiteli sayılmazlar. Bu nedenle işletim sistemini mutlaka SSD’ye kurup, oyunlarınızı ise HDD’ye kurabilirsiniz. SSD’ye kuracağınız oyunlarsa HDD’ye göre genelde Loading ekranlarında daha hızlı yükleme sağlayacaktır, bunu çok önemsemeyip HDD’ye oyunları kurabilirsiniz.

Tabii bu donanımların yanı sıra bunların en güncel sürücülerini indirip yüklemeniz ve işletim sisteminizin en güncel updateleri almış olmasının da büyük etkisi olacaktır.

Peki yeni bir oyuncu bilgisayarı toplarken hangi sitelerden faydalanabilirsiniz? Şimdi bir de bunlara bakalım.

Continue Reading

0

Batman v Superman: Adaletin Şafağı Filmi

batman-v-superman-adaletin-safagi-banner

Filmi izleyeli epey oldu; ancak yine de filme doyamayanlar için inceleme yazısı yazmak istedim. Biraz abartarak filmi önce 3D, ardından da 4DX formatında izledim. Böylece hem filmle ilgili yorumlarımı hem de 3D ile 4DX formatlarında aldığım farklı tatları aktarma şansı yakaladım.

Marvel’ın süper kahramanlarını Avengers filmleri ile toplaması üzerine, DC de Justice Leauge ekibini toplamak üzere ilk film olan Batman v Superman: Adaletin Şafağı (orijinal adıyla Batman v Superman: Dawn of Justice) ile geldi.

Film vizyona girmeden önce, yayınlanan fragmanlarıyla bizi bir hayli heyecanlandırmıştı ve “Batman ve Superman dövüşecek mi? Hangisi kazanacak?” gibi sorularla bizi baş başa bırakmıştı. Film nasıl olmuş, neleri güzel yapmış, neler eksik (izlemeyenler için maalesef biraz spoilerlı bir şekilde) inceleyelim. Filmi izlemediyseniz yazının devamını okumanızı çok tavsiye etmeyeceğim bu nedenle, ama izledikten sonra mutlaka okuyunuz 🙂

Filmin Konusu:

Man of Steel filminde izlediğimiz üzere Superman kendi gezegeninde değil, dünyada yaşayarak dünyanın yaşam koşullarına uyum sağlamıştı. Güçlerini kötüye kullanmamak, insanları korkutmamak için elinden geleni yapıyordu. Bazı insanlar tarafından tanrılaştırılan, kurtarıcı olarak görülen Superman, artık bazıları içinse dünyanın ve insanlığın sonunu getirebilecek güce sahip bir tehdit olarak görülmeye başlar.

Bruce Wayne yani Batman de Superman’i büyük bir tehdit olarak görenlerdendir ve onun verdiği zararları düzeltebilmek için Gotham’dan Metropolis’e gelir. Bu ikili arasında mücadele başlarken Lex Luthor’un yarattığı Doomsday bütün Metropolis için en büyük düşman haline gelince, Wonder Woman’ın da yardımıyla onu alt etmek için güçlerini birleştirirler.

Continue Reading

0

Mobil Oyun Geliştiren Firmalar – PocketGamer Top 50 Listesi

mobile-game-developers

Mobil Veri analizleriyle öne çıkan App Annie sitesi, uygulama ekonomisinde 2015 yılında Top 52’de yer alan yayıncıların listesini kendi blogunda paylaşmıştı. Yakın zamanda da PocketGamer sitesi 2016 için Top 50 Mobil Oyun Geliştiren Firma listesini yayınladı. Gelin yazının devamında bu listelere göz atalım.

Sony ve Nintendo gibi konsol odaklı firmaların bile mobil oyun geliştirme sürecine göz kırptığı bu dönemde, mobil oyunlar hala gündemi en çok meşgul eden konulardan olmaya devam ediyor. Konami’nin bile PES dışında AAA seviyesi oyunları geliştirmeyi bırakıp mobile döneceğini düşünürsek, bazı hardcore PC ve konsol oyuncuları bu gelişmeleri endişe ile takip ediyor diyebiliriz.

Mobil platformda gün geçtikçe rekabet artarken, uygulama marketlerinde ön sıralara çıkmak ve bu yeri koruyabilmek firmalar için hiç de kolay olmuyor. App Annie 2015 listesi aşağıdaki şekildeydi.

Continue Reading

0

Tiyatro – Yoldan Çıkan Oyun

yoldan-cikan-oyun

Kadro iyi olunca tiyatrodan aldığım zevk katlanıyor. 1 Nisan’da Zorlu Center PSM’de izlediğim Yoldan Çıkan Oyun adlı bu oyunda da öyle güzel bir kadro var ki bu kadar eğlendikten sonra sizlere de tavsiyede bulunmak için hemen paylaşmak istedim 🙂

Oyunun konusunu PSM’deki yazıdan alıntılayıp aşağıda yer vereceğim ama bundan önce kendi yorumlarımı aktarayım. Uzun süredir bir tiyatroda bu kadar keyif almamıştım diyebilirim. Bir cinayeti aydınlatma olayını olabileceği en komik şekilde aktarmayı başarmış diyebilirim bu oyun için. İki perdeden oluşan oyun her iki perdede seyirciyi sıkmadan akıcı bir anlatım sunuyor ve bolca kahkaha atmamızı sağlıyor. Son gösterimleri kaçırmadan yerinizi alın derim 🙂

Bu oyunda bir terslik var!


Hayatta her şeyin ters gittiği anlar vardır. “Devamı çorap söküğü gibi geldi…” tanımının en bahtsız hali diyebileceğimiz bu durum, biri bitmeden diğerinin başladığı talihsizliklerin her zaman can sıkıcı bir şekilde hayatımızda yer edeceğini kanıtlamaz. Dört bir yanınızın kaosla çevrili oluşu, karnınız ağrıyana kadar güleceğiniz anları da beraberinde getirebilir. 23 Kasım’dan itibaren Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahnelenecek Yoldan Çıkan Oyun’da, her şeyin ters gitmesinden dolayı çok memnun olacaksınız.

Lerzan Pamir’in yönettiği, Mehmet Ergen’in ise yapımcılığını üstlendiği Yoldan Çıkan Oyun’un çok ilginç bir hikayesi var.

Continue Reading